QUARTER FINAL DAYS – Vähintään 25% alennus valituista tuotteista OSTA NYT

Miten valita oikean kokoiset jalkapallokengät

Kuvittele...

Tilasit uudet jalkapallokengät internetistä, ja muutaman päivän kuluttua ne on toimitettu. Avaat laatikon nopeasti ja ne näyttävät täydellisiltä.
Laitat ne jalkaasi ja sitten... vaikeudet alkaa. Huomaat kauhuissasi, etteivät ne sovi sinulle. Ne ovat joko liian pienet, ahtaat tai päinvastoin liian isot. Niin käy, ja niin voi käydä sinullekin.

Miten valita jalkapallokengän oikea koko ja välttää kaikki mahdolliset hankaluudet?

Tästä ohjeesta löydät kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää voidaksesi valita juuri oikean koon mille tahansa jalalle.

Tulet oppimaan:

  • Miten mitata jalkasi ja valita oikea kengän koko?
  • Mitä on varottava mitattaessa ja valittaessa
  • Mitkä tekijät voivat vaikuttaa oikean koon valintaan
  • Mitä tehdä, jos valitset silti väärin

Aloitetaan.

Uusien jalkapallokenkien ostaminen

Se on yksinkertaista. Tarvitset uudet jalkapallokengät. Et tiedä, minkä mallin valitsisit? Artikkeli "Kuinka valita jalkapallokengät" auttaa sinua. Tiedätkö, minkä mallin valita? Hienoa. Sitten sinulla on kaksi vaihtoehtoa.

  • Ensimmäinen vaihtoehto on käydä myymälässämme. (Mutta vain jos pääset Prahaan, muuten katso toista vaihtoehtoa). Se olisi ihanteellista. Ei ainoastaan siksi, että voit valita jalkapallokenkien suuresta valikoimasta Tšekeissä, vaan ennen kaikkea voit kokeilla niitä, kävellä tai jopa lyhyesti juosta niiden kanssa. Ja jos tarvitset jonkinlaista apua tai neuvoja, tiimimme on aina valmiina auttamaan.
  • Toinen vaihtoehto on käyttää verkkokauppaamme. Voit tilata jalkapallokengät mukavasti kotoa käsin, mutta sinulla ei ole mahdollisuutta sovittaa tai tarkastaa niitä, kuten luultavasti haluaisit, ennen kuin ostat ne. Se ei ole aivan ihanteellista, mutta se on silti OK. Tämä artikkeli on täällä lähinnä niitä varten, jotka ovat tässä tilanteessa.

Molemmissa tapauksissa on tärkeää tietää, minkä kokoisia jalkapallokenkiä tarvitset.

Älä odota ja valitse unelmiesi jalkapallokengät nyt!

Minkä kokoisen jalkapallokengän tarvitsen?

Se selviää, kun olet mitannut jalkasi. Voit tehdä sen kotona, ja tarvitset vain paperia, kynän ja viivoittimen. Mittaa jalkasi iltapäivällä - silloin niiden pitäisi olla venyneemmät ja suuremmat.  Mittaa molemmat jalat, sillä toinen voi olla hieman suurempi, mikä on normaalia, jos eroa ei huomaa pelkällä silmäyksellä.

Kuinka mitata jalkasi ja valita oikein:

1) Ota puhdasta paperia. Tärkeää on vain, että jalka mahtuu sen päälle ylittämättä sitä. Astu sitten paperin päälle samalla, kun sinulla on jalassasi sukka, jolla pelaat - se on erittäin tärkeää!

chodidlo v ponožce na čistém papíru

2) Jos joku auttaa sinua, pyydä häntä ottamaan lyijykynä ja hahmottelemaan jalkaasi sen avulla. Jos teet sen yksin, yritä pitää kynää mahdollisimman pystysuorassa, kun piirrät.

obkreslování chodidla

3) Selvitä viivoittimella tai muulla välineellä, jolla voi mitata pituutta senttimetreinä, mikä on kahden toisistaan kauimpana olevan viivapisteen välinen etäisyys - kantapäästä varpaisiin. Kirjoita sitten ylös tai muista mitattu senttimetrien määrä.

měření délky chodidla

4) Tee kaikki uudelleen toisen jalan kohdalla. Kuten aiemmin mainittiin, se voi olla hieman pidempi. Sitten sinulla on kaksi numeroa, jotka ovat toivottavasti samat tai ainakin hyvin samanlaiset. Muista tai kirjoita muistiin vain suurempi niistä.
        
druhé chodidlo

5) Ota lopullinen luku ja lisää siihen 4-8 millimetriä. Jos tiedät itsestäsi, että haluat jalkapallokengissäsi olla melko paljon tilaa, 8 millimetriä riittää sinulle, mutta jos haluat käyttää tiukkoja jalkapallokenkiä eikä sinulla ole minkäänlaisia ongelmia leveiden jalkojen kanssa, 4 millimetriä tai jotain sen ympärillä riittää täysin. Jos valitset nahkakengät, sinun ei tarvitse lisätä millimetrejä lainkaan. Ne venyvät sopiviksi.

výsledná délka delšího z chodidel

Valmis. Minulla on numero.

Jalkani on mitattu, mitä seuraavaksi?

Kun jalkasi on mitattu, siirry verkkokauppaamme. Valitse mieleisesi jalkapallokengät ja klikkaa sitten sivun oikeassa reunassa olevia saatavilla olevia kokoja. Käytä valittaessa UK-US-CM-taulukkoa. Etsi mitattu kokosi sieltä (lisättynä noilla muutamilla millimetreillä) ja saat selville, mikä koko siihen liittyy. Sitä sinä etsitkin!

po přičtení 4 - 8 mm jsme došli ke správné velikosti

Jalkapallokenkien koon löydät myös kokotaulukosta.Valitse jalkapallojalkineiden merkki ja etsi mitattuja senttimetrejäsi vastaava koko. Nyt tiedät minkä koon valitset ja voit käydä liikkeessämme tai vierailla verkkokaupassamme.

Shop

Joitakin lisävinkkejä

Kokeile jalkapallokenkiä kunnolla

Ole kaupassa tarkka, kun kokeilet niitä. Kävele, juokse, hyppää. Kokeile niitä kaikissa asennoissa, joihin jalka voi joutua. Jos ne eivät tunnu hyvältä, kokeile toista paria.

Ostitko ne internetistä? Ennen kuin viet ne kentälle (ja menetät oikeuden palauttaa tai vaihtaa ne), pue ne päällesi ja käytä niitä jonkin aikaa. Esimerkiksi tunnin ajan. Kokeile kävellä niissä kotona. Jos se ei tunnu mukavalta sen jälkeen, kun olet tottunut niihin muutamassa minuutissa, se ei ole hyvä. Ainoastaan nahkakengät tarvitsevat enemmän aikaa sopeutuakseen jalkoihisi, joten niiden kanssa kannattaa olla kärsivällisempi.

Jokaisella tuotemerkillä on erilainen kokonumerointi

Suurilla tuotemerkeillä, kuten Nike, adidas ja PUMA on useimmiten oma kokonumerointinsa, joka on enemmän tai vähemmän erilainen kuin muilla tuotemerkeillä. Pyri siis aina valitsemaan senttimetrien mukaan, koska senttimetrit ovat samat kaikkialla. Verkkosivuiltamme löydät myös kokotaulukon.

Kuinka paljon tilaa jalkapallokengässä pitäisi jättää varpaiden eteen?

Vanha sääntö, jonka mukaan vapaa tila riittää peukalolle, ei toimi jalkapallokenkien tapauksessa. Niiden pitäisi sopia sinulle mahdollisimman tiukasti ja silti mukavasti. Saat itse päättää, kuinka paljon vapaata tilaa haluat, yleensä on hyvä jättää noin 4-8 millimetriä tilaa. Suurempi tila olisi liikaa.

Venyvätkö jalkapallokengät?

Se riippuu materiaalista.

Yleisesti voidaan sanoa, että nahkakengät venyvät. Joten kun valitset niitä, yritä löytää pari, joka istuu sinulle alusta alkaen hyvin tiukasti. Lyhyen ajan kuluttua ne venyvät jalkojesi muotoon. Kengurunahka venyy eniten, muu nahka venyy vähemmän mutta silti todella hyvin.

Synteettisistä materiaaleista valmistetut jalkapallokengät venyvät vain vähän tai eivät lainkaan. Tästä syystä 4-8 millimetrin vapaa tila varpaiden edessä on tärkeää.

Jalkapallokengät nauhoilla vai ilman?

Voit kiristää jalkapallokenkiä nauhoilla juuri niin paljon kuin haluat.

Toisaalta jalkapallokengät ilman nauhoja ovat edelleen yhtä tiukat. Ne on suunniteltu istumaan mahdollisimman tiukasti sen takia. Jalkineita valitessasi on todella tärkeää, että tunnet olosi niissä heti hyväksi, sillä sinulla ei ole mahdollisuutta kiristää niitä, muuten kentällä olo on vielä kehnompi!

laceless
Nauhattomat jalkapallokengät löytyvät TÄÄLTÄ

Jalkapallokengät nilkkasukilla tai ilman?

Kun valitset oikean parin, nilkkasukka tai sen puuttuminen ei ole kovin tärkeää. Voimme vain kertoa, että kengät, joissa on sukka, voivat olla hieman hankalat jalassa, ja jotkut pelaajat tuntevat olonsa mukavammaksi niissä. Se pitää nilkkasi hieman vakaampana ja suojaa sitä hieman.

Mbappe
Nilkkurit löytyvät TÄÄLTÄ

Entä jos minulla on leveät jalat?

On tärkeää miettiä jalkaterän pituutta, mutta älä unohda sen leveyttä. Jos tiedät, että jalkasi ovat leveät, valitse leveämmät mallit.

Näitä voivat olla: Nike Phantom GXPUMA FUTURENike Tiempoadidas Predator Accuracy, adidas Copa MundialMizuno Morelia, New Balance Furon V7 ja paljon muita.

_

 

_

 

_

 

_

 

_

 

_

 


Leveämmille jaloille nahkasaappaat ovat yleensä hyvät, koska ne venyvät. Ja voidaan myös sanoa, että Adidaksen ja Puman saappaat ovat yleensä leveämmät.

Jos jalkapallokengät tuntuvat liian ahtailta sivuilta, älä yritä ratkaista ongelmaa valitsemalla isompi koko. Kentällä jalkasi liikkuvat edestä taaksepäin, ja se on kamalaa. Vaikka puhuisimme suosikkipelaajasi mallin kengistä, sinun on vain valittava jotain muuta. Se ei todellakaan ole sen arvoista. Jalkapallokenkien on sovittava sinulle sekä pituudeltaan että leveydeltään samaan aikaan!

Lue lisää artikkelistamme Parhaat jalkapallokengät leveille jaloille!!

Mitä minun pitäisi tehdä, jos jalkapallokengät eivät sovi minulle?

Jos uudet jalkapallokenkäsi eivät jostain syystä sovi sinulle (ne ovat liian pienet, isot, liian tiukat...), voit palauttaa ne tai vaihtaa ne samaan, mutta eri kokoiseen tai eri malliin.Tee se, palauta ne ja tilaa eri koko tai malli.

Ainoa poikkeus on nahka. Nahkasaappaat venyvät, joten jos ne ovat liian pienet tai tiukat, ole kärsivällinen.

Miten valita jalkapallokengät lapsille?

Lasten jalat kasvavat. Usein sanotaan: Heidän jalkansa kasvavat niihin." "Osta heille isompaa kokoa olevat saappaat, sillä heidän jalkansa kasvavat niihin." Mutta lapsesi tarvitsee sopivan parin nyt, ei vuoden päästä. Jalkapallokengät, joissa heidän jalkansa liikkuvat puolelta toiselle, ovat hyödyttömät. Voit toki valita hieman isomman kengän, jos jalat kasvavat, mutta hyvin kohtuullisesti! Jos lapsesi tekee jotain, mistä pidät, älä pilaa häntä ostamalla huonokokoisia kenkiä.

  • Ennen kuin tilaat jalkapallokengät internetistä tai ostat ne myymäläämme, mittaa jalkasi kunnolla. Se on täysin ilmaista, se ei vie kuin 5 minuuttia, ja kaikki tarvitsemasi löytyy kotoa. Näin vältyt turhilta hankaluuksilta, kuten kenkien palauttamiselta.
  • Kun jalkapallokengät saapuvat (jos tilasit ne internetistä), sovita niitä kunnolla. Pue ne jalkaasi ja kävele niillä sisätiloissa. Vaikka tunnin ajan.
  • Jalkapallokengät eivät ole lenkkarit. Jotta jalkapallokengät voisivat toimia kentällä hyvin, niiden on istuttava mahdollisimman tiukasti ja samalla mukavasti. Niissä on oltava koko ottelun ajan.
  • Jos et tunne oloasi sopivaksi jalkapallokengissäsi (ne ovat liian tiukat tai löysät, liian leveät...), valitse toiset. Tuntisit olosi kamalaksi kentällä, eikä se ole missään nimessä sen arvoista.