SEASON PREPARATION SALE – Vähintään 25% alennus valituista tuotteista OSTA NYT

Kotona kasvaa pieni jalkapalloilija, ja on aika hankkia hänen ensimmäiset (toiset, kolmannet) jalkapallokenkänsä? Oikeiden lastenjalkapallokenkien valitseminen ei ole niin helppoa kuin miltä se saattaa tuntua. Loppujen lopuksi kyse ei ole vain ulkonäöstä ja tuotemerkistä (adidas, Nike, Puma, etc.), vaan myös jalkapallokengän koosta, materiaalista ja kentän pinnasta, jolla lapsesi pelaa.

Oikean kokoiset jalkapallokengät lapselle

Tärkeintä on tietää oikea koko. Jalkapallokengän pitäisi sopia juuri sopivasti. Siksi on tarpeen mitata lapsen jalka huolellisesti, varsinkin kun ostetaan netistä. 

Lasten jalkapallokengät alustatyypin mukaan

Jalkapallokenkiä valittaessa tärkein tekijä on pinta, jolle ne on suunniteltu. Pinta määrää pohjan tyypin. On tarpeen erottaa toisistaan, pelaako lapsi luonnonnurmella, tekonurmella vai sisätiloissa.

1) Luonnon nurmen jalkapallokengät

Nappikset

Nämä ovat oikeat jalkapallokengät, jos etsit lasten kenkiä luonnonnurmelle. Ne tarjoavat vakautta kuivilla, mutta myös märillä tai hieman mutaisilla kentillä. Nurmikenkien nappikset on merkitty merkinnällä FG (kiinteä maa), mutta varo, ne eivät sovellu keinotekoisille alustoille! On olemassa loukkaantumisriski ja tietty korvausmahdollisuuden menetys.

dětské lisovky

Miksi jalkapallokenkiä ei voi käyttää keinotekoisella alustalla?

Tekonurmen täytteen muodostava kumirake tuottaa korkeampia lämpötiloja kuin luonnon nurmi. Perinteisten FG-tiivistimien pohjia ei ole suunniteltu näitä lämpötiloja varten, toisin kuin AG/MG-tiivisteiden pohjia. Tekonurmella on myös paljon suurempi vetovoima, joten ei-pyöreämuotoiset nappikset voivat "lukkiutua" siten, että loukkaantumiset ovat todennäköisiä, jos liikesuuntaa muutetaan äkillisesti.

Jos lapsesi pelaa vuorotellen luonnon- ja tekonurmella ja haluat yhden parin kenkiä, sinun on valittava joko AG nappikset tai MG nappikset Näitä voidaan käyttää molempiin alustatyyppeihin.

Kokoelma kuuluisien pelaajien jalkapallokenkiä

Valittavana on runsaasti lasten nastojen malleja. Esimerkiksi suosikkipelaajasi voi auttaa sinua valitsemaan. Parhaimmilla on omat kokoelmansa. Erittäin suosittuja, ei vain lasten keskuudessa, ovat adidas-jalkapallokengät, joilla Lionel Messi pelaa, tai Cristiano Ronaldon käyttämät Nike jalkapallokengät.

Nappikset, yleisimmin käytetään nimeä jalkapallokengät, ovat saaneet nimensä niiden valmistustavasta, jossa pohjan sisään puristetaan erimuotoisia muovitulppia.

Pehmeän alustan jalkapallokengät (märkä, muta)

Pehmeällä alustalla, kun kenttä on märkä, on parasta käyttää pehmeän nurmen nappiksia (SG). Niiden pohjissa olevat nastat ovat yleensä metallisia (ja vaihdettavissa) ja myös korkeammat kuin nastoissa, joten ne eivät liukastu märillä, mutaisilla pinnoilla. Muut tekniikat auttavat varmistamaan parhaan mahdollisen vakauden ja suorituskyvyn.Esimerkiksi Niken mutaa hylkivä Anti-clog-veto.

kolíkové kopačky

Kiinteäpohjaiset jalkapallokengät

Kiinteäpohjaiset jalkapallokengät ovat klassisten nappuloiden ja nastojen hybridi.. Niiden pohjissa on molempia tulppatyyppejä. Nämä jalkineet on suunniteltu myös pehmeille pinnoille.

lisokolíky

2) Jalkapallokengät lapsille tekonurmelle ja muille pinnoille

Tekonurmelle on olemassa erityiset jalkapallokengät, joissa on merkintä AG tai MG (keinotekoinen/monimuotoinen maa). Nämä kengät ovat myös ihanteellinen 2-in-1-ratkaisu, jos lapsesi leikkii vuorotellen luonnon- ja tekonurmella. Niitä voidaan käyttää sekä tekonurmella että tavanomaisella nurmella.

Toisenlaiset jalkapallokengät ovat  tekonurmikengät ​​​​​(TF). Näissä on pieniä kumipiikkejä koko pohjan alueella, ja ne on suunniteltu kaikenpituisille tekonurmille sekä soralle, lumelle tai betonille. Ne kuitenkin liukuvat nurmikolla.

3) Lasten sisäkengät

Lasten sisäkengät (IC) ei ole piikkejä. Niiden käyttötarkoitus on helppo ja selkeä - vain sisäkäyttöön. Koulujen liikuntasaleista ammattikäyttöön tarkoitettuihin saleihin. Futsalin lisäksi parkettilattioilla niitä voidaan käyttää myös kumipintaisilla pinnoilla.

sálovky

Edullisimmat lasten jalkapallokengät

Myös kumipohjaiset kengät ansaitsevat ainakin maininnan. Monille jalkapalloilijoille ne ovat heidän ensimmäiset jalkapallokenkänsä ikinä. Kuuluisat "kumit" ovat edullisia ja suhteellisen kestäviä, varsinkin kumiosuudeltaan. Tekstiilit sen sijaan kuivuvat nopeasti. Ne sopivat nurmelle ja soralle. Niille, jotka etsivät kohtuuhintaista vaihtoehtoa, on kuitenkin olemassa myös vertailukelpoisia ja parempia, nykyaikaisempia malleja. Tässä on katsaus verkkokauppamme edullisimpiin jalkapallokenkiin. 

Jalkapallokengät lapsille materiaalin mukaan

Toinen hintaan suoraan vaikuttava tekijä on materiaali. Yleisin materiaali on synteettinen, joka on helppohoitoinen, kestävä ja vedenpitävä. Nämä kengät ovat myös edullisimmat. Korkein luokka on  nahkaiset jalkapallokengät. Vaikka nämä ovat kalliimpia ja eniten huoltoa vaativia, ne ovat myös kaikkein kestävimmät ja tarjoavat parhaan mukavuuden ja suojan jalalle sen jälkeen, kun olet astunut niiden päälle, sekä parhaan pallonhallinnan.

Nauhalliset vs. nauhattomat jalkapallokengät

Jalkapallokengät jaetaan nauhoitettaviin ja nauhattomiin malleihin. Ilman nauhoja varustetuissa jalkineissa on parempi tuntuma palloon, mutta niiden on istuttava jalkaan täydellisesti alusta alkaen. Joissakin nauhattomissa malleissa on nauhoitus jalkapöydän ulkopuolella. Molempia näistä tyypeistä on saatavana myös nilkkureina. Nilkkurit viimeistellään sukalla, joka parantaa jalan ja saappaan välistä yhteyttä ja lisää mukavuutta.