SEASON PREPARATION SALE – Vähintään 25% alennus valituista tuotteista OSTA NYT

Edullinen vs Kallis


Nike Zoom Mercurial Vapor 15

Olkaamme rehellisiä, oikeanlaisten kenkien valitseminen voi olla melko vaikeaa. Merkkejä ja malleja on niin paljon, ja kaiken kukkuraksi jokaiselle mallille on omat luokkansa. Kun tähän lisätään vielä värit, on valittavana satoja vaihtoehtoja. Onneksesi yritämme vastata joihinkin yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin, kun on kyse kalliista vs. edullisista kengistä.
Tässä artikkelissa käsittelemme ehkä kaikkein suosituimpia jalkapallokenkiä, Nike Mercurialia.  Aloitetaan Elite-versiosta.

Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Elite

Tiedätkö, miten kuulemme kaikesta uudesta teknologiasta, jota Nike tuo esiin jokaisen Mercurial-linjan kanssa? Elite-tason mallissa on ne kaikki. Kevyt Vaporposite+, tekstiilipohjaisesta synteettisestä materiaalista valmistettu, ohuella polyuretaanipinnoitteella päällystetty päällinen, on pehmeä, taipuisa, ja siinä on tiukka ja melkein kuin paljain jalan tuntuma. Sisäosassa on pehmeä Flyknit-kangas, joka lisää mukavuutta. Kuten kaikki viimeaikaiset Elite-mallit, se on varustettu ACC:llä (All Conditions Control).
Suurin päivitys on pohjallinen. Ensimmäistä kertaa ikinä siinä on Niken Air Zoom Unit -yksikkö, joka kattaa 3/4 pohjasta. Se antaa sinulle joustavan tunteen, jota emme ole koskaan nähneet. Se on aina henkilökohtaisista mieltymyksistä kiinni, joku saattaa pitää kovemmasta ja raa'asta tuntumasta, mutta meidän mielestämme Air Zoom -pohjalevy on melko vallankumouksellinen pienen "pomppimisen" kanssa jokaisella askeleella.
Tri-star-nastat ovat uusi lisäys edellisiin vuosiin verrattuna, ja niillä on sama aggressiivinen pito kuin vanhemmilla versioilla, mutta ne antavat sille hieman enemmän vakautta ja parantavat pitoa, kun liikut mihin suuntaan tahansa.
Se painaa 186 grammaa, joten se on yllättäen kaikkein kevyin kenkä. Jos pelaat erittäin kilpailukykyisellä tasolla ja haluat pelata parhaalla laadulla ja ensiluokkaisilla materiaaleilla, älä enää katso muita kuin Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Elite .

Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Pro

Yhden tason alempana on Pro-versio. Siinä on NikeSkin päällinen, toisin kuin Eliten Vaporposite+:ssa. Se on kuitenkin edelleen melko samanlainen tekstiilipäällinen, joka on päällystetty ohuella polyuretaanikalvolla, kuten korkeimmassa hintaluokassa. Vaihtokauppa on hieman pehmeämpi, mutta se tuntuu silti paljon korkealuokkaisemmalta kuin mihin olemme tottuneet dropdown-malleista. Flyknitin kaltainen kangas alla on hieman jäykempi Pro-versiossa, mutta tekee silti työnsä hyvin. Valitettavasti Prossa ei ole ACC-teknologiaa.
Suurin ero on Air Zoom -yksikön koossa. Elite-versio levittää paineilmatekniikan lähes koko jalkaasi, kun taas Pros-versiossa Air Zoom on vain kantapään alueella. Elitesin pomppiva tunne ei vain ole siellä, se tuntuu raaemmalta ja kuin aiemmat Mercurial-mallit. Kantapäässä on hieman jousitettu tuntuma, mutta kun otetaan huomioon, että vietät suurimman osan ajasta varpaillasi, se ei ole yhtä vaikuttava kuin kalliimpi vaihtoehto.
Tri-star nastat ja asettelu ovat ja tuntuvat samoilta kuin ElitesissaSe painaa 223 g, joten se on huomattavasti raskaampi. 
Kaiken kaikkiaan Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Pro on loistava pari jalkapallokenkiä, jotka leikkaavat muutamia kulmia, mutta silti toimii erittäin hyvin. Se sopii täydellisesti kaikille, jotka eivät pelaa huipputasolla ja haluaa saada ensiluokkaiset kengät tiukemmalla budjetilla.

Osta Pro

Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Academy

Tulossa vieläkin halvempi malli, Academy versio on urheilullinen myös NikeSkin yläosan kanssa, mutta sen kuvio on enemmän lineaarinen, eikä Chevron kuvio kuin korkeampi versioiden kanssa. Siinä on edelleen ohut polyuretaanipinnoite, mutta se on hieman jäykempi ja sen sisäpuolella on nailonia, mikä on yleistä halvemmissa malleissa.
Kuten koko linjassa, siinä on myös Air Zoom -yksikkö, vaikka se on jälleen kerran vain osa kantapään aluetta ja jopa pienempi kuin Pro-mallissa. Loppujen lopuksi vaikutus on hädin tuskin havaittavissa, joten emme antaisi suuria odotuksia, jos haluat hankkia Academy-mallin ja odottaa merkittävää jousitusta iskuissa.
Tri-star-nastat ovat läsnä tässäkin, mutta vain pohjalevyn ulkopinnalla, ja sisäpuolella on klassiset pyöreät nastat.  Tämä on enimmäkseen Niken pyrkimys tehdä halvemmasta versiosta monikäyttöisempi sekä luonnon- että tekonurmelle. Pitoa ei ole niin paljon, mutta se tuntuu silti nopealta kengältä. Se on 248 gramman painollaan kolmikon painavin. Yhteenvetona voidaan todeta, että Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Academy on hyvä lähtötason kenkä lapsille ja vapaa-ajan pelaajille. 

 


Osta Academy

Mercurial-sarjan uusimmissa malleissa on tapahtunut merkittäviä parannuksia edellisiin vuosiin verrattuna, ja alempien tasojen mallit ovat parempia kuin koskaan.Tämän vuoden Mercurial-sarjan pitäisi varmasti tyydyttää kaikkia, pelitasosta tai budjetista riippumatta. Mitkä niistä sinä hankit?

Osta kaikki Nike Mercurial -sarjan jalkineet