SEASON PREPARATION SALE – Vähintään 25% alennus valituista tuotteista OSTA NYT

BF LvLNauhoitetut vs. nauhattomat

On vuosi 2022, eivätkä nauhattomat jalkapallokengät ole enää vain suunnittelijoiden hullu kokeilu, kuten ne ovat olleet tähän asti. Kaikki alkoi vuonna 2006, kun Lotto julkaisi futuristiset Zhero Gravity -jalkapallokengät, mutta tuolloin niillä ei ollut suurta vaikutusta jalkapalloteollisuuteen. Vasta 10 vuotta niiden julkaisun jälkeen adidas julkaisi ensimmäiset nauhattomat kengät nimeltä ACE 16+ Purecontrol, jotka aloittivat kunnolla "nauhattoman" villityksen.

Yritämme selittää tärkeimmät erot nauhoilla varustettujen ja ilman nauhoja olevien klassisten versioiden välillä.

Nauhattomat jalkapallokengät

 

adidas on suurin toimija näillä markkinoilla, ja sillä on versioita kaikista nykyisistä kengistä ilman nauhoja. Viime aikoina Nike, Puma ja jopa New Balance ovat alkaneet testata nauhattomia kenkiä, ja on vain ajan kysymys, milloin ne ovat samalla tasolla kuin kolmiraitainen kilpailijansa.

Plussat nauhattomat jalkapallokengät

Useimmat meistä ovat luultavasti samaa mieltä siitä, että nauhattomilla jalkapallokengillä on tietty esteettinen viehätysvoima, jota emme voi kieltää. Saumaton muotoilu, jota klassiset sidontakumppanit eivät estä, kiinnitti ehdottomasti huomiomme. Ulkonäön lisäksi kyse on lähinnä pallon tuntumasta. Monet ammattilaispelaajat ovat viime aikoina siirtyneet nauhattomiin versioihin, koska he tuntevat mieluummin sen "paljain jaloin" -tuntuman, jota nauhallisissa kengissä ei ole.

Miinukset nauhattomat jalkapallokengät

Nauhattomien kenkien suurin ongelma on, että ne eivät sovi kaikille täydellisesti. Jokainen meistä on erilainen, ja meillä on erilainen jalkaterä. Joillakin on kapeampi, joillakin leveämpi ja joillakin on korkeampi varvas. Klassisen mitoituksen lisäksi niiden istuvuus on universaali, ja siksi ne voivat olla jollekin liian tiukat tai päinvastoin liian löysät varren alueella. Mutta jos tämä ei ole sinulle ongelma, nauhattomat jalkapallokengät voivat olla oikea valinta.

Nauhattomat jalkapallokengät


Nauhoitetut jalkapallokengät

Plussat nauhoitetut jalkapallokengät

Klassiset nauhalliset jalkapallokengät takaavat pääasiassa hyvän istuvuuden. Nauhojen ansiosta jalkasi ei liu'u kengässä, joten nopea suunnanmuutos ei koskaan heittele sinua. Lisäksi, Puma on vienyt jalan "lukitsemisen" toiselle tasolle heidän Future 1.4 malli, jossa on vallankumouksellinen nauhoitusjärjestelmä kompressiohihnojen lisäksi, jotka kietoutuvat jalkasi ympärille. Tämä takaa, että kenkä istuu juuri sinun jalkatyypillesi ja että kaikki paikat täyttyvät niin kuin pitääkin. Klassikoiden kanssa ei siis voi mennä pieleen.

Nauhoitettujen jalkapallokenkien haitat

Kengännauhojen "ongelma" on sitominen. Se, pidetäänkö tätä miinuksena, on hyvin subjektiivista, koska mainitsimme sen edellisessä kappaleessa positiivisena asiana. Kyllä, käytät enemmän aikaa kenkien sitomiseen, mutta tähän asti nauhat ovat olleet normaali osa kaikkia jalkapallokenkiä, joten epäilemme, etteivät ne häiritse ketään niin paljon.

Nauhoitetut jalkapallokengät

Johtopäätös

Keskustelu "nauhojen kanssa tai ilman" riippuu aina henkilökohtaisista mieltymyksistä ja jalkojesi muodosta. Jos sinulla on epätyypillinen jalkaterän muoto, on luultavasti parempi pitäytyä klassisissa kengissä.

Mutta jos nauhattomat jalkapallokengät sopivat sinulle hyvin ja etsit luonnollisempaa tunnetta pallon päällä, ei ole mitään syytä huoleen, osta esimerkiksi adidas elite malli tänään!